Distriktsansvariga

Peter Grimberg

Telefon
0700-769861
Epost
hoxbo.dad@hotmail

Sponsorer

Initiva

  Nattvandrarna Bohus-Dal

  (För tillfället är Göteborg och Bohus-Dal sammanslagna till ett distrikt)

  Våra nattvandrare i Bohuslän och Dalsland redovisar en splittrad bild rent kommunalt. Vissa kommuner har ingen nattvandring alls, några har tillfälliga nattvandrargrupper. Kungälvs kommun står stark med en över 20-årig förening som också utvidgar, inte enbart föreningen, utan även tillför fler nattvandrargrupper i övriga delar av kommunen.

  Under tidiga hösten kommer vi att åter att inventera nuläget i kommunerna och behovet av nya föreningar och grupper där det inte ännu är etablerat med nattvandring.

  Det är mycket enkelt att starta en egen Nattvandrar­grupp. Kontakta oss så berättar vi mer. Jackor, utbildning och försäkring ingår utan kostnad.

  Ju fler ytor vi vandrar på desto lugnare områden utvecklas.

  bohus

  Alla nya föreningar erhåller jackor, regelverk och nattvandrarpolicy, försäkring och möjlighet till grundutbildning för att stärka individen som nattvandrar. Utöver detta har organisationen en demokratisk bas med val till Region och Riksnätverket.

  Eftersom Nattvandrarna inte är några myndighetspersoner har vi lätt att få kontakt med ungdomar. Vi stannar gärna till för ett samtal, har några godisklubbor i fickorna och bjuder då på lite vuxenstöd i dessa kontakter. Detta leder ofta till fina möten med ungdomar i utsatt ålder, skapar broar till ett förtroende nästa gång vi möts.

  Empty section. Edit page to add content here.

  Ju fler ytor vi vandrar på tillsammans desto lugnare områden utvecklas.

  Föreningar och nattvandragrupper