Distriktsansvarig

Reine Nyberg

Telefon
0739-91 97 19
Epost
reine.n@tele2.se

Nattvandrarna Älvsborg

alvangen_alvsborgAmbitionen i Älvsborg är hög. Distriktet är långdraget, från Trollhättan, Vänersborg till Marks kommun, och Svenljunga i söder.

Här finner vi några av de mer väl etablerade samarbeten med kommunerna och dess företrädare som vi har utvecklat; bl.a. Ale kommun, Alingsås samt Marks kommun. Dessa är verkliga förebilder i samarbetet med Nattvandrarna som frivilligorganisation.

Här är vi i Älvängen som återigen startat om för att kunna vandra lokalt. Vi lyckades med kommunen få igång en ny vand­rings­grupp där.

Nu går vi hösten till mötes även i detta distrikt. Vi kommer att under våren 2016 att utveckla kommunikationen mellan föreningarna samt även återigen hålla ett distriktsmöte för ytterligare information om utvecklingen av nya Nattvandrargrupper i distriktet. Senast vi hade distriktsmöte kom föreningen i Lödöse att börja med sin Nattvandring.

Bearbetning av kommunen i Borås känns mycket angelägen inför 2016. Kontakt har tagits men uppföljning får ske under våren. Ambitionen är minst fyra aktiva Nattvandrargrupper i huvudkommunen.

I arbetet med etableringar av nya Nattvandrargrupper samarbetar vi med Vakna-projektet i Ale kommun avseende introduktionen av vandrare som vill ha lite extra information om Nattvandring som begrepp.

Kontakterna sköts av distriktets kontaktpersoner både vad gäller om ni vill starta Nattvandring lokalt eller kanske vill informera er ytterligare.